Konserten

We Are Voice vill tillsammans med er skapa en unik och inkluderande körupplevelse där ni alla ska vara med och sjunga med oss! Därför vill vi bjuda er till en fantastisk konsert på Friends Arena den 4e november. We Are Voice-konserten på Friends arena är en körkonsert, där publiken är artisterna och artisterna är publiken. Du som köper biljett till konserten kan välja vilken stämma du vill sjunga och sitta med. Repertoaren till konserten finns i We Are Voice-appen.

Så går konserten till

På arenan

Publiken sitter indelade i de olika stämmorna som de valt (basar, tenorer, altar och sopraner) och kommer bli dirigerade av körledare på plats.

Friends Arena

Friends Arena är en multiarena i området Arenastaden i Solna strax norr om Stockholm, som är Sveriges nationalarena för herrlandslaget i fotboll med plats för 50 000 sittande åskådare under sportevenemang och 65 000 platser (inklusive ståplatser) vid konsertarrangemang. Friends Arena invigdes den 27 oktober 2012.

Hitta din stämma

För att ta reda på vilken stämma du hör hemma i behöver du testa dig fram. Trivs du i det högre/ljusare registret eller känner du dig mest bekväm med de mer mörkare tonerna? Den traditionella uppdelningen från hög till låg är: Sopran, Alt, Tenor och Bas. Sjung med i våra exempel nedan och välj den du känner dig mest bekväm med.

Sopran

Sopranstämman är den stämma som vanligtvis sjunger de högsta och mest högfrekventa tonerna. Denna stämma är oftast den ljusare kvinnorösten.

Alt

Altstämman sjunger i ett lägre register och är oftast den mörkaste kvinnostämman. Det är inte ovanligt att även män sjunger altstämma.

Tenor

Tenorstämman är den ljusaste mansstämman. Det är inte heller ovanligt att kvinnor sjunger tenor eftersom de ligger nära varandra i register.

Bas

Basstämman är den lägsta stämman och sjungs i ett lägre register. Den sjungs nästintill uteslutande av män och kan på flera sätt liknas vid altstämman.